معرفی و آموزش نصب OpenLDAP روی CentOS – بخش اول
LDAP یا همان Lightweight Directory Access Protocol یک پروتکل اینترنتی است که Email یا دیگر برنامه های اینترنتی برای دریافت اطلاعات از ان استفاده میکنند.LDAP معمولا در سازمان های متوسط و بزرگ استفاده میشود، درواقع LDAP یک راهکار برای دسترسی مرکزی اطلاعات در سرور میباشد مانند Contact ها یا لیست Email های مورد نیاز کارمندان که در قالب یک راهکار و پروتکل در اختیار شما قرار میگیرد. در این روش اطلاعات بصورت سلسله مراتبی سازماندهی میشود و مزایای این روش گروهبندی اطلاعات هست که به هر رده از کارکنان فقط اطلاعات مورد نیاز داده میشود.ساختار LDAP همان ساختار DNS میباشد و از استاندارد x.500 استفاده میکند. برای اشنایی بیشتر با این برنامه میتوانید از گوگل استفاده کنید. در این مقاله ما قصد داریم تا اموزش ابتدایی LDAP را برای شما قرار دهیم.برای استفاده از این پروتکل باید از ابزار OpenLDAP استفاده کنید.
برای راه اندازی این سرویس سه پکیج زیر باید نصب شود:
- openldap-servers – این سرور LDAP اصلی میباشد.
- openldap-clients – همه ابزار های مورد نیاز client را شامل میشود.
- openldap – کتاب خانه های مورد پشتیبانی توسط LDAP را شامل میشود.
برای نصب OpenLDAP در CenOS و Redhat از دستور زیر استفاده نمایید :
1 |
yum install -y openldap openldap-clients openldap-servers |
فایل های کانفیگ LDAP :
- config.ldif – فایل کانفیگ پیشفرص LDAP در زیر دایرکتوری etc/openldap/slapd.d/cn=config.ldif بوده و فرمت ان LDIF میباشد. این فرمت ورودی LDAP است که اجازه ورود اطلاعات در دایرکتوری LDAP را به شما میدهد.
- olcDatabase{2}bdb.ldif : در این فایل شما میتوانید تنظیمات مربوط به OpenLDAP مانند تعداد کانکشن ها مقدار Timeout و دیگر تنظیمات که در دایرکتوری etc/openldap/slapd.d/cn=config/olcDatabase{2}bdb.ldif واقع شده را تغییر دهید. در این فایل کاربر root مربوط به LDAP و DN پایه (Base) نیز مشخص میشود.
ساخت olcRootDN به عنوان Admin :
ساختن یک یوزر با تمام مجوز های موجود در database مربوط به LDAP به عنوان یک اصل توصیه میشود. به همین دلیل ما هم از همین اصل پیروی خواهیم کرد. دستور زیر را وارد کنید :
1 |
grep olcRootDN /etc/openldap/slapd.d/cn=config/olcDatabase={2}bdb.ldif |
خروجی :
1 |
olcRootDN: cn=Manager,dc=my-domain,dc=com |
فایل تنظیمات etc/openldap/slapd.d/cn=config/olcDatabase{2}bdb.ldif را با ادیتور باز کرده خط خروجی بالا را به شکل زیر تغییر دهید:
1 |
olcRootDN: cn=admin,dc=wikiconfig,dc=ir |
تذکر : در خط بالا در cn نام کاربری admin قرار داده شده و میتواند هر اسمی باشد … dc نام دامنه شما و dc دوم میتواند پسوند دامنه باشد.
برای قرار دادن پسورد برای olcRootPW از دستور slappasswd استفاده میکنیم. این دستور بعد از قرار دادن پسوورد که کد هش به ما میدهد که باید این کد را در درو فایل کانفیگ وارد نمایید :
1 2 3 4 |
slappasswd New password: wikiconfig.ir Re-enter new password: wikiconfig.ir {SSHA}1pgok6qWn24lpBkVreTDboTr81rg4QC6 |
حال فایل کانفیگ را باز کرده متغییر olcRootPW را پیدا کنید و هش ساخته شده توسط slappasswd را در ان قرار دهید :
1 2 |
#vi /etc/openldap/slapd.d/cn=config.ldif olcRootPW: {SSHA}1pgok6qWn24lpBkVreTDboTr81rg4QC6 |
قرار دادن olcSuffix :
برای قرار دادن نام دامنه دلخواه به سادگی فایل کانفیگ را با ادیتور باز کرده و در مقابل olcSuffix تغییرات دلخواه را اعمال نمایید :
1 2 |
vi /etc/openldap/slapd.d/cn=config/olcDatabase={2}bdb.ldif# olcSuffix: dc=wikiconfig,dc=ir |
تست فایل کانفیگ OpenLDAP :
تست کافیست ار فرمان slaptest استفاده کنید. در صورت درست بودن تنظیمات، خروچی “testing succeeded” خواهد بود.
1 2 |
slaptest -u# config file testing succeeded |
اگر با پیغام زیر مواجه شدید میتوانید ان را نادیده بگیرید :
1 2 |
54a39508 ldif_read_file: checksum error on "/etc/openldap/slapd.d/cn=config/olcDatabase={1}monitor.ldif" 54a39508 ldif_read_file: checksum error on "/etc/openldap/slapd.d/cn=config/olcDatabase={2}bdb.ldif" |
برای شروع سرویس LDAP از فرمان زیر استفاده کنید :
1 2 3 4 |
service slapd start# Checking configuration files for slapd: [WARNING] config file testing succeeded Starting slapd: [ OK ] |
اطمینان از صحت Search در LDAP
برای این منظور کافیست از دستورات زیر برای اطمینان از کانفیگ سرور LDAP استفاده نمایید :
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |
#ldapsearch -x -b "dc=thegeekstuff,dc=com" #extended LDIF # #LDAPv3 # base <dc=thegeekstuff,dc=com> with scope subtree # filter: (objectclass=*) # requesting: ALL # # search result search: 2 result: 32 No such object #numResponses: 1 |
پایان بخش اول
دیدگاه ها
6 دیدگاه
با سلام و عرض ادب
پیشاپیش از اینکه وقتتون رو میگیریم عذرخواهی میکنم.
من دانشجوی کارشناسی کامپیوتر هستم. پروژه پایان نامه ام نصب و راه اندازی و پیاده سازی ldap هست.جوری که سرورش رو راه اندازی کنم و چندتا هم کلاینت راه بندازم که بهش وصل بشن.
راستش اصلا استاد راهنمام نمیدونه ldap چیه و نمیتونه اصلا کمکی بهم بکنه. خودم هم از سرچ کردن تو سایتهای مختلف که هرکدوم یه چیزی گفتن یه سری کد ها رو نوشتم ولی هیچ کدوم جواب نگرفتم.
یک اعتراف دیگه اینکه من اصلا لینوکس تو عمرم کار نکرده بودم قبلش و خیلی برام سخته. حالا یه centos7 رو دارم و آپدیتش هم کردم.
میخواستم ببینم شما هیچ فایلی ندارید که گام به گام از اولش برای یک آدم مبتدی بگه که چیکار باید بکنم؟ فیلمی یا هرچیزی که گام به گام باهاش که برم جلو آخرش جواب بده
اگه این لطف رو در حقم بکنید تا عمر دارم دعاتون میکنم.
با عرض سلام خدمت شما;
برای نصب OpenLDap بهتر هست از نسخه 6x لینوکس توضیع centos استفاده کنید. چند لینک رو به ایمیل شما ارسال میکنم. مطالعه کنید امیدوارم که این لینک ها برای شما کارامد باشه.
عرض سلام و ادب
من دانشجوی کارشناسی کامپیوتر هستم. پروژه پایان نامه ام نصب و راه اندازی و پیاده سازی ldap جهت مدیریت کلیه کاربران هستش.جوری که سرورش رو راه اندازی کنم و چندتا هم کلاینت راه بندازم که بهش وصل بشن.
سایت ها هم هر کدوم ی جور میگن
میشه بهم کمک کنید
با عرض سلام خدمت شما;
موردی که باید قبل از هر چیزی به ان توجه داشته باشید این است که LDAP یک پروتکل و قرارداد است. بطور مثال Active Directory در ویندوز بخشی از LDAP میباشد. شما قادر هستید تا Ldap رو در ویندوز و یا لینوکس پیاده سازی کنید. اموزشی که قرار داده شده قسمت اول اموزش هست و متاسفانه به دلیل زمان کم و… هنوز زمان برای کامل کردن این اموزش اختصاص ندادم. در هر صورت بهتر است در ابتدا مفاهیم فارسی و در ادامه اموزش های EN رو مطالعه کنید تا خوب با مفهوم این پروتکل اشنایی پیدا کنید. بعد از ان با اموزش های نصب و راه اندازی ابزار های موجود پیاده سازی این سازکار سخت نخواهد بود.
سلام و روز خوش از آموزشتون ممنون میخواستم ببینم شما ادامه این آموزش را کامل کردیدو یا هیچ فایلی ندارید که گام به گام از اولش برای یک آدم مبتدی بگه متشکرم
سلام روز شما بخیر;
برای نصب ldap در لینوکس اگه هدف فقط پروژه دانشجویی میباشد اموزش های متفاوت ارائه شده که قابل استفاده میباشد. اموزش ارائه شده در همین پست هم تقریبا کامل است. اما اگر هدف اجرایی کردن این پروتکل است باید دانش لینکسی خود را افزایش داده پس از مطالعه چند مقاله ایرانی و خارجی اقدام به نصب نمایید تا با روال کار بصورت کامل اشنایی پیدا کنید.
ارسال دیدگاه